[32.] Dead Moon – Stranded in the Mystery Zone (1991)

Afbeelding

 

BandledenAndrew LoomisFred ColeLouis SamoraToody

ProducerFred Cole

LabelTombstone Records 

 

Dit is een must voor iedereen die ook maar een vezeltje rock & roll in zijn botten heeft.

Ze komen uit Portland, Oregon en bestaan uit het koppel Fred en Toody Cole (al getrouwd in 1968 en intussen al oma en opa) en de 15 jaar jongere Andrew Loomis.

Fred Cole speelt al van midden jaren 60 in bands als The Lollipop Shoppe (voorheen: The Weeds) die in ’69 een hit hebben met de single You Must Be A Witch. In de jaren zeventig en tachtig is hij met weinig succes actief in bands als Zipper, King Bee, The Rats en The Western Front.

En dan in de jaren 90, na 30 jaar ploeteren, heeft hij dan toch succes (in vochtige kelders en andere koten, maar toch) met Dead Moon. En ik dank de man voor zoveel volharding want hij heeft mij met deze plaat één van mijn ultieme rock & roll platen geschonken. En dat we hier over de pure, onversneden vorm spreken zal je allicht in de muziek horen (indien niet, dan heb je wellicht erwten in je oren zitten), maar het feit dat de band ook alle platen thuis opnam, zelf perstte met een disc-cutter uit ’54, en ze dan nog eens mono uitbracht en oorspronkelijk uitsluitend op vinyl, wijst op een rock & roll spirit waar je vuur mee kan spuwen.

 Dit is punky rock op zijn puurst. Uitgebeend, ontdaan van alle ballast. Passioneel gezongen. En met vuur ingespeeld. En vergis u niet, achter de eerste indruk van ‘simpele’ songs schuilen wel degelijk goede songs.

Ze worden door veel garagebands als voorbeeld en inspriratie genamedropped, en dat is maar eerlijk ook. Ook hun songs werden veelvuldig gecovered.

 Iedereen die zelfs maar denkt dat hij van rock & roll houdt zou minstens één Dead Moon plaat in huis moeten hebben. En dat mag voor mijn part gerust deze zijn.

 Nogmaals: een must voor alle garage/punk maniakken. Waaronder uw dienaar. Die bij het beluisteren van deze plaat wel eens durft te janken bij het horen en voelen van zoveel puurheid.

Fred en zijn vrouw hebben de band intussen opgedoekt, maar begonne zo rap of tellen met een nieuwe band: Pierced Arrows. Yeah! 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: